HootChili

Det är framtiden jag är intresserad av, eftersom det är där jag kommer tillbringa resten av mitt liv!

25 januari

Kategori: Allmänt

Idag blev det en hel dag i Västervik, min stora pojke spelade match. Vid elva åkte vi hemifrån och vid 17.00 va sista matchen. Det blev McDonalds innan och sedan Ica för att köpa godis. Tog en rask 15 minuters promenad på löpbandet. Nu en kväll i soffan. 

24 Januari

Kategori: Allmänt

Jag måste erkänna jag är jätte dålig på att äta nyttigt.
Jag äter vad jag vill när jag vill, Tomas och jag är två riktiga godisfreak. Men precis som med träningen har ja perioder då jag äter nyttigare.
Under sommaren brukare jag äta nyttigare. Jag älskar kött och sallad och det är ju sånt som är bra för kroppen. Men jag gillar även pommes och bearnaisesås. Men så länge man äter sådan mat i rätt mängd tror jag inte det är någon fara. Likaså min träning är i perioder, jag har ingen självdisciplin.
Däremot så lever jag med en som har. Han har inte bangat sin träning en enda gång på två år och då springer han varje dag. Går upp vid halv 5 för att springa innan jobbet visa dagar och visa dagar på kvällarna, lördag är han hel ledig, men söndag har han lång pass på 2 timmar. 
Ni kan ju förstå hur jag känt mig tills jag kom på att skit i honom, jag ska börja träna för att jag vill inte för att känna mig duktig inför någon annan. Utan bara för mig själv.
Godis lr choklad som är mitt guld i tillvaron äter jag faktiskt varje dag mer lr mindre. Och jag tänker inte införa något förbud, då går det bara åt skogen. Jag ska träna för att kunna äta. Sen är ju husmankost underskattat idag. Vi äter det och tycker att det funkar perfekt för både oss och barnen. Spaghetti/köttfärssås m rivna morötter, potatis/kött m ärtor osv. Men sen brukar jag slänga in lite nyttiga smhooties och frukosten äter vi riktigt bra både vi och barnen blir ofta havregrynsgröt med mosad banan i eller med bär. Yoghurt med nötter och frukt i osv. Så livet funkar.
Jag hatar om det blir för avancerat. Det jag måste bli bättre på är dessa mellanmål. Jag går allt för länge utan mat mellan frukost och middag och det fungerar inte. Därför lägger jag in mellanmåls tips i bloggen för att spara dem och försöka få in dem i vardagen. 
 
 
 

24 Januari

Kategori: Allmänt

Nyttiga Mellanmål idag: Kesopannkakor
 
 
Ingredienser till ca 20 små plättar:

3 ägg
250 g keso
10 ml fiberhusk
nypa salt
smör eller kokosfett att steka i.

Gör såhär:
1. Mixa ihop ägg, keso, fiberhusk och salt med en handmixer till en jämn smet.
2. Sätt på plattan på högsta och smält smöret och dra ner plattan till hälften.
3. Klicka i smet i plättlaggen och låt första sidan steka ganska länge. Med det menar jag runt 4-5 minuter.
4. Vänd och stek andra sidan ytterligare några minuter. Jag steker tills de har en fin gyllenbrun färg.



 

Hitta plagget!

Kategori: Allmänt

Skulle vilja ha hela denna outfit men hittar inte dessa leggings.
 
 
 
 

Frossa i dessa!

Kategori: Allmänt

7 nyttiga frukter du bör äta ofta
 
Äpple är mycket mättande och väldigt nyttigt. Fibrer och flavonoider gör äpple till en av de allra nyttigaste frukterna. Ett medelstort äpple innehåller inte mer än 75 kalorier.
 
En liten avokado innehåller visserligen över 200 kalorier, men samtidigt innehåller den också massor av bra fett, vitamin E och annat som är bra för dig. Ät avokado ofta.
 
Björnbär kallades giktbär av de gamla grekerna eftersom man ansåg att björnbären botade gikt. Björnbär innehåller massor av sjukdomsbekämpande antioxidanter.
 
En banan innehåller cirka 100 kalorier som mättar väldigt väl. Samtidigt ger dig bananen bland annat kalium och vitamin b6. Banan är den ultimata måltiden såväl före som efter träning.
 
Grapefrukt innehåller mineralen mangan som är bra för omsättningen av fett och kolhydrater. Det är bland annat därför grapefrukt blivit en så populär bantarfrukt.
 
Meloner av alla de slag innehåller väldigt få kalorier och massor av c-vitamin och antioxidanter, etc. Melonen må vara söt, men innehåller lite socker och mest vatten.
 
Mango är också en frukt som innehåller lite kalorier, men många antioxidanter, bland annat typen av antioxidanter som skyddar synen. Detta var bara exempel på sju frukter som du bör inkludera i din kost.
 
Det finns dock massor av god och nyttig frukt i världen som bara väntar på att bli uppäten!

PT-online!

Kategori: Allmänt

Skulle vilja skaffa mig en Personlig tränare online. Få träning och mat tips serverat på ett guld fat. Slippa tänka själv.
Ska nog önska mig det i födelsedags present. Länk: https://www.mammafitness.se/ptonline
 
Här är även en sida med alla löpartävlingar i Sverige: http://www.lopningforalla.se/index.php/kalendern
Jag har nog valt ut min första löpartävling som jag vill deltaga i. Men om jag är fit då återstår att se. Jag håller det hemligt tillsvidare.
 
Idag:
Frukost: Turkisk yoghurt, valnötter, clementin bitar, Physalis bitar, kanel och så ringlar jag över lite flytande honung, gott som godis.
 
Lunch: Broccoli/Skink paj med fullkorns dinkelmjöl. Vitlök och cayennepeppar i pajskalet gött som satan.
 
Mellanmål: Öh ja en halv semla : /
 
 
 
 

Nyttiga mellanmål!

Kategori: Allmänt

Svårt att hitta nyttiga mellanmål? You are not alone, här ger jag ett tips på äggmuffins som är sjukt enkla att göra, är nyttiga, går att variera i all oändlighet och är lätta att ta med:
 
Äggmuffins 6 st
6 st ägg
2 tomater
Paprika Rödlök Olivolja Havssalt Svartpeppar efter tycke
Värm ungen till 175C.
Hacka löken, paprikan och tomaten. Stek löken och paprikan i olivolja.
När löken har fått färg ha i tomaterna. Låt allt ”smälta” ihop sig något.
Vispa äggen lite lätt i en bunke. Häll i löken, paprikan och tomaten och rör om.
Häll upp smeten i en smord muffinsform. Stoppa in i ugnen i ca 10-15 minuter.
Muffinsarna är klara när dom reser sig och får en bra färg.
Ät dom på en gång eller gör en dubbel sats och frys in.
Variera innehållet med typ skinka, rökt lax, spenat, champinjoner etc.

Bring it on 2014

Kategori: Allmänt

Hej och Hå!

Jag är tillbaks starkare än någonsin, ha ha, nej skämt och sido, men d kändes skönt att skriva så och hade varit skönare om det stämde.
Men det är mitt mål för 2014, jag SKA bli starkare än någonsin, bra mål va. Jag ska ta hand om mig på ett mer hälsosamt sätt både kroppen fysiskt och psykiskt. Äta mer hälsosamt och fortsätta jobba med min självkänsla. Min självkänsla var något jag började med 2013. Och det har gått åt rätt håll. Slår mkt på mig själv, ältar och tänker på allt alldeles för mkt. Jag måste lära mig vara nöjd och ta en dag i taget och släppa lite på kontrollen. Och se allt bra jag faktiskt gör. Och inte jämföra med andra.
Få bättre rutin på mina mattider, för mitt humör påverkas när jag slarvar med maten.
Ett stort steg är att jag faktiskt ser mina fel själv och gör något åt det. Så en bra början är att vara ärlig mot sig själv.

Nybliven mamma är jag oxå min tredje pojke tittade ut den 22 december. Tänka sig att Frida är tre barns mamma.

Så träningen kommer att anpassas efter förmåga sakta men säkert. Fick en bra bok av min sambo i julklapp som jag önskat mig. Träning för nyblivna mammor, med bra övningar så här i början. Kommer kombinera dessa med promenader. Känner av att jag fött barn fortfarande i bäcken så jag måste försöka ta det lugnt.

Mitt mål är att vara med, hör och häpna nu, ja jag har sagt att jag aldrig kommer springa något lopp, men jag kommer att träna för att faktiskt vara med i ett lopp, dock vet jag inte riktigt vilket ännu och när. Måste få känna min puls och kondition komma innan jag sätter ett datum. Lite av en säkerhetslina så att säga.

Så 2014 kommer bli ett år då Frida kommer att känna sig positivt levande igen. 2013 var ett rent skit år må jag säga. Bara tuffa utmaningar, men jag/vi har överlevt och förhoppningsvis blivit starkare.