HootChili

Det är framtiden jag är intresserad av, eftersom det är där jag kommer tillbringa resten av mitt liv!

JULHANDLA & LITE VARDAG!

Kategori: Allmänt

Idag ska det julhandlas. Att handla till fyra barn, släkt och sambo ja då kan ni förstå att pengarna ryker.
Tänk på det Ni som har två barn att handla till, leksaker är inte precis det billigaste som finns.

Men kul är det och julklappar ska de få allihopa! Älskar att handla till barnen.

Har haft lite ångest. Det här att få ihop det med fyra barn, hur man ska kunna ge av sig själv till alla utan att sätta sina egan barn åt sidan.
Det är ett ständigt pussel och jag kände snabbt att jag inte skulle räcka till.
Bara som en vardalig sak att kunna läsa en bok till sina barn blev till ångest.
När P å jag flyttade ihop så trodde jag att jag behövde vara mer än vad jag är till hans barn och jag kände även den pressen från P oxå, att jag hade hans ögon på mig så fort jag gjorde lite mer till mina barn.

Jag har alltid läst godnattsaga till mina barn, det har inte P gjort. Så när vi flyttade ihop så tänkte jag nu är jag tvungen att läsa till alla 4 barnen. Så jag började med det men insåg snabbt att det tog tid och att det blev stökigt och tjafs, från vem jag skulle läsa för först till vem som skulle välja bok.
Detta var en viktigt stund för mig, där det ska vara lugnt mysigt och lättsamt. Vilket det alltid hade varit innan jag fick två bonus barn.
Jag började känna (dåliga) känslor för mina två bonus barn. OCh stötte ifrån mig dem.
Jag var på dåligt humör och var allmänt osocial mot P, gav honom skulden.

Tills en dag då jag hörde ett program på TV4, efter tio med Malou. Där hon interjuvade Malin Berghagen som lever i en blandad familj med bonus barn och så interjuvade hon några barnpsykologer.
En mening som Malin sa ändrade hela min syn: DET ÄR TILLÅTET ATT ÄLSKA SINA BIOLOGISKA BARN MER OCH GÖRA LITE MER FÖR DEM. DU SOM BONUS MAMMA ELLER PAPPA HAR INGET ANSVAR ÖVER BONUS BARNEN DÄREMOT SUNT FÖRNUFT, SJÄLVKLART SKA DU FINNAS DÄR OCH VISA VAD SOM ÄR RÄTT OCH FEL.

Detta fick mig att förstå att jag måste prata med P om detta.
Jag började med detta om att läsa bok för barnen, att det är något jag vill göra för mina barn och vill dina barn att det ska läsas bok för dem så är det ditt ansvar, jag vill ha denna stund på kvällen innan dem somnar med mina biologiska barn, läsa och prata om dagen som varit mm.
P förstod genast och höll helt och hållet med, vi har försökt vara något mer till våra bonus barn än vi egentligen behöver.
Så nu när vi förstod detta, att det är tillåtet att göra mer för sina biologiska barn och älska dem mer utan att känna att man har ångest eller behöver känna sig skyldig blev det genast lättare.
Sen kan jag tänka mig att det är skillnad på några som är tillsammans där den ena av dem bara har barn, då har man mer att ge av sig själv. Men nu har jag två biologiska barn SJÄLV OXÅ och dem kommer alltid få mer av MIG.

Just do it..!

Kategori: Allmänt

Har för övrigt en bakmaskin som Patrik och jag fick förra jul som vi inte invigit. Den ska användas imorgon. Har hört så mycket bra om dessa. Släng bara i ingredienserna, sätt på över natten och vips morgonen därpå finns nybakat bröd att äta.....

Svin!

Kategori: Allmänt

Nu är beslutet tagit barnens pappa och jag har bestämt att Alexander ska vaccinera sig mot svininfluensan. Efter mycket om och men har vi varit jätte osäkra fram och tillbaka. Först skulle vi absolut inte vaccinera, sedan skulle vi, sedan inte och nu slutligen är det bestämt Alexander ska vaccinera sig på tisdag.

Även jag som är i riskgruppen ska vaccinera mig på torsdag. Har fått förtur pga min njursvikt.

Så inga svin här inte!



Think before action...!

Kategori: Allmänt

Jag har ångrat mig ang att berätta min sida av det hela. Texten nedan räcker. Sen vad som hände berör bara oss som var i det just då och vi är helt klara med det idag.

Nu ska T, felix och jag titta på Alexander när han åker skridskor.

Have a nice day!

En annan sak som är dags att klargöra!

Kategori: Allmänt

För tre år sedan var mitt liv perfekt, jag levde ett perfekt familjeliv, kunde inte bli bättre, vi hade planer på att gifta oss och hade precis blivit nyblivna föräldrar till son 2 och tittade på hus.......

För två år sedan blev mitt liv lite mer komplicerat. Jag började lida av depression. Jag kände mig ensam och väldigt nedstämd. Utåt sett var jag mer glad än vanligt, men inte hemma.
Min dåvarande sambo. Som är väldigt dålig på att finnas där när man som mest behöver det, vände ryggen till, trodde jag....
Han är absolut inte dålig på att visa känslor det menar jag inte. Men han har svårt att ta när någon så nära mår dåligt. Med facit i hand så här 1½ år efter, vet jag att han kände sig hjälplös.
Pga dessa enorma misstag, att vi inte kunde kommunicera om detta. Lever vi idag med skilsmässobarn.
Något som alltid varit en mardröm för mig. Jag vill leva mamma, pappa, barn.

Men jag gav upp, tog den smidigaste vägen, trodde jag då. Mitt tankesätt hade försvunnit och jag blev någon annan.
Jag har faktiskt helt ärligt svårt att minnas denna tid. Jag vet inte vad ens tankar och kropp är kapabla till att göra, men på nåt sätt så fanns inte jag där under tiden vi sepererade.

Men jag tänker berätta min syn på det hela som jag kommer ihåg för er alla här nån dag, jag vet inte varför, nu när det som väl är tyst om mig och mitt liv här i stan ska jag då verkligen dra upp detta igen så att folk börjar prata.

Ja tänker på det först så får vi se hur de blir tillslut.....

Dags att klargöra en sak....

Kategori: Allmänt

Att blogga och vara på facebook är något som gör att jag får en dålig självkänsla.
Kommer från någon som var beroende förut.

Nä men det är sant. Jag far dåligt av allt bloggande hit och dit och att vara på facebook.
SKA VÄL TILLÄGGA ATT JAG INTE BRYR MIG ETT DUGG OM DE SOM GÖR DETTA.
Facebook är ett bra sätt att hålla kontakt på.
Men för min egna del så insåg jag att jag blev beroende och att jag blev allt för insatt i andras liv.
Att andras liv påverkande mig allt för mycket. Och att det är allt för många som genom bloggar och facebook överdriver och ger en bättre syn på deras liv än vad som utspelar sig i verkligheten.
Ja jag tycker att de FLESTA bloggare och de FLESTA facebook medlemmar ljuger.
Och jag insåg hur gärna folk vill missförstå det man skriver få det mesta till något dumt, fult, hemskt.
Och hur otäckt det är att folk man inte ens känner går och vet saker om ens liv eller tror något om ens liv.
Att faktiskt en del går och tror att man känner varandra genom att följa ens blogg eller facebook konto.
Ganska scary. Att man ger en del av sitt liv så att det blir ett samtalsämne på fika träffen.

Men så vill jag tillägga att man även genom blogg och facebook kan åstadkomma en himla massa bra!